17.02.2013 09:16

Tejpování břišních kolik

Tejpování peristaltiky proti břišním kolikám

Hodně dětí trápí bolení bříška, tzv břišní kolika lidově prdíky. Co koliku způsobuje??? Nadměrná tvorba plynů, se kterou si dítě ještě neumí poradit. Kolika znamená často několikahodinový, hlavně večerní pláč. Pediatr, který má dítě v péči by měl vždy nejprve vyloučit, zda se nejedná o nějaký závažnější problém trávení!!

Pokud ne, pak se tato nadměrná plynatost řeší několika způsoby ( úprava techniky kojení, kapky, teplé obklady na břicho, masáž ve směru hodinových ručiček, koupel v kyblíku, úlevové polohy apod.)

Jednou z dalších variant je i tejpování bříška. Je to účinná metoda jak podpořit střevní peristaltiku a podpořit lepší odcházení plynů.

Co to je tejpování? Používá se k němu kinezio tejp. Je to speciální prodyšná pružná, páska, která se lepí na bříško dítěte. Lepení má svůj přesný postup a pravidla a měl by jej proto provádět jen terapeut nebo lékař k tomuto zaškolený. Skvělé je, že dítě nic neužívá vnitřně a páska působí jako podpora pohybu střev. Pásku kterou používám je ta nejkvalitnější na trhu, nemá alergizující účinky na jemnou dětskou pokožku a obsahuje i protizánětlivý turmalín. Nalepená páska vydrží 7 až 10 dnů (snese i koupání ) a pak po cca 1-2 denní pauze lze znovu přetejpovat. Dětem většinou stačí tejpování a už nemusí užívat jiné kapky apod.

Jako vyškolený terapeut medical taping conceptu nabízím tuto doplňkovou službu

Info a objednávky na tel 606 720 987

—————

Zpět


Kontakt

Předporodní kurzy a těhotenské cvičení probíhá zde:

RC Kaštánek
Ukrajinská 1533
Ostrava - Poruba

CMR Bobeš
Nerudova 1156
Bohumín

Těhotenské plavání:
Aquacentrum Bohumín


Jana Čurdová
IČO 18454640
tel. 606 720 987

Individuální konzultace
v sídle provozovatelky
F. Formana 230/17
Ostrava Dubina
700 30